OpenBoR предизвикателство

OpenBoR и OpenBoR общонст.

    OpenBoR e безплатен двигател с отворен код, чрез който се произвежда и играят 2D компютърни игри. Това са предимно beat 'em up игри, но също така shoot 'em up и други.
    OpenBoR Общност:
    Това понятие побира, програмисти, художници, стриймъри и играчи, които със свят труд или потребление, допринасят за развитието на OpenBoR.


OpenBoR GIDHUB : https://github.com/DCurrent/openbor

Как функционира OpenBoR?

*До настоящия момент на 28.10.2021г. Игрите създадени и възпроизвеждани чрез OpenBoR, са безплатни за употреба!

*За да получите, точна и актуална информация, за всички лицензи и права за ползване на OpenBoR, трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да посете форума на общността и да се запознаете с изисквания за ползване.
*Форум на общността на OpenBoR - ChronoCrash : https://www.chronocrash.com/forum/index.php
*OpenBoR Wiki : https://chronocrash.com/obor/wiki/



    *Доколкото ни е известно, всички приложени части, които са ваши авторски произведения, са ваша собственост. Усъваршенствани и сабрали популярност, по-късно можете да ползвате, като ги качите и на други платформи.

    *Така например можеби имате свой комикс, който разпространявате, като обикновено литературно издание. Добра идея, ще бъде да приложите и безплатна игра към него, която да популяризира вашата история.
     Внесевте вашите художествени модели във виртуалната среда на OpenBoR и те ще уживеят.

    *Ако сте програмист или отбор, можете да намерите поле на изява.
Създайте демо версия на вашите идеи, чрез OpenBoR и след това можете да продължите своята работа и въвху друга платформа.

    *И разбира се, ако сте фен на някоя поредица, то можете да създадете своя собствена алтернативна история, чрез изграждане на качествен ремикс.

    *Можете да съберете няколко изображения на любими герои и да им вдъхнете живот. Изберете декори, добавете музика и вече създавате своя собствена игра.



OpenBoR Предизвикателство.

Както казва Лисандро Пардо в своята статия ''OpenBOR: Los mejores juegos de peleas creados con OpenBOR''

''Cuando algunos clásicos comienzan a acumular más polvo del que nos gusta y ninguno de los grandes nombres tiene interés en hacer una remake, es muy probable que los fans den un paso al frente y apliquen toda su creatividad para hacerlos regresar.''

превод от испански - bing tralator

''Когато някои класики започнат да събират повече прах, отколкото ни харесва и нито едно от големите имена няма интерес да направи преправяне, много е вероятно феновете да се засилят и да приложат цялото си творчество, за да ги върнат."



 В общността на OpenBoR присъстват много творци и отбори от различни части на света. Творци има от Италия, Бразилия, САЩ, Аржентина, Япония и Китай. Поради свободния характер на общността и обмен на ресурси, много от проектите са продукт на работа от сборени колективи.
Всеки един отбор, вдъхновен от своите герои и идеи, създава невероятно добри игри, които могат да съперничат и на най-добрите заглавия.
 Български отбор обаче все още няма. Липсват и анимирани представители на художествената култура от България. А това са много и различни илюстрирани издания. Всички те, съдържат свои оригинални супер-герои. Герои - толкова колоритни, колкото и западните им събратя.

Може би много от вас си спомнят списание ''Дъга - Разкази в Картинки'' - комикс, изпълнен с удивителни истории.

Истории, като тези за ''Приключенията на Чоко и Боко'', ''Любка и другите археолози'', ''Справедливите'' или ''ЕЛО - екип за ликвидиране на опасности''. Всички тези илюстрирани сценарии, могат да бъдат претворени в компютърна игра и по нищо няма да отстъпват на игри като, ''The Fan Game - JUSTICE STARS'' или ''TURRICAN vs TERMINATOR'' от Daniele Spadoni, ''Streets of Rage Cyborgs'' на Antyguf, ''Contra Locked 'n Loaded'' и Streets of Rage Z Megamix.
 

Можете да си припомните техните истории от списанието ''Дъга'' и да ги сравните с някои от произведените игри.

*Приключенията на Чоко и Боко или Любка и другите археолози, в игра като - JUSTICE STARS : A pair of Eyes a Witch and a Doctor


*Страхотен уестърн, като този за Томек може да бъде изграден, като игра в стил shoot 'em up - Metal Slug Ver. 0.2 beat 'em up
или Marvel First Alliance 2

 

*Могат ли, великите ЕЛО Екип за ликвидиране на опасности, със своята нова Sci-Fi история, да се впишат всред игри като, Streets of Rage Cyborgs или Contra Locked & Loaded

 

*Дали историята за Добромир няма да бъде по-популярна от тези за, Castlevania: Legacy of Dracula, Knights of the Round Revenge, Guardian Heroes или пък куестът Dungeons and Dragons The Rise of Warduke

 

*Хитър Петър и Троши Скала > или > Asterix and Obelix
Дали някой няма да създаде мод за OpenBoR, където Астерикс и Обеликс, ще бъдат заменени с българските Хитър Петър и Троши Скала?

Може би ще се намери и български отбор, който да внесе нов и свеж художествен плот. Нова сюжетна линия, с нови герои и послания, около който след това да се зародят още много нови игри, носещи почерка на България.


Едно друго, изцяло авторско попълнение предстои да излезе, за свободно изтегляне. Това е ремиксът към играта Streets of Rage, под заглавие Soul of Rage. Този проект, макар и вдъхновен от SoR на S.E.G.A. е изработен почти изцяло със собствени маркери, като декори, анимация и сценарий. Той се реализира от екип от Китай и изглежда доста обещаващо.

От предоставената информация, можете да получите, твърде обща представа за естеството на OpenBoR.
- Посетете общността на OpenBoR, вдъхновете се, намерете модели герои или създайте такива.
- Създайте своя собствена игра.
- Оставете изготвени от вас модели, които да бъдат ползвани и занапред.
Вдъхновени, чуждестранни автори, ще вписват Българските герои, в своите произведения или ще създават нови истории за тях.
Много нови проекти, които ще се зародят, могат да носят специфичния очерк на България.

Разбира се, българската анимация предоставя голяма база за развитие, но вие бихте могли да създадете и свои уникални творби.





{START_COUNTER}